Ramalan Musim Notre Dame 2006

notre

Seberapa besar peranan peranan jurulatih dalam sukan bola sepak kolej. Tanya sahaja kepada Notre Dame Fighting Irish yang, di bawah Charlie Weiss tahun lalu, telah menemui kesalahan yang telah bertahun-tahun tidak hadir. Dengan pemenang tertinggi tahun lalu Heisman, Brady Quinn, kembali ke tengah dan setelah musim 9-3 2005, harapan tidak dapat lebih tinggi di South Bend. Para pengundi dan pembuat peluang sepertinya setuju bahawa Notre Dame berada dalam kedudukan yang baik untuk sekali lagi menjulang trofi kejuaraan kebangsaan, tetapi di sebalik bakat mereka, sukar bagi mereka untuk memimpin pasukan dari persidangan besar seperti Ohio State atau Oklahoma. Namun, hakikat bahawa mereka adalah seorang yang berdikari memberi mereka peluang besar untuk masuk ke gelaran juara musim ini.

Walaupun orang Ireland bermain dengan jadual yang sukar, mereka sering bermain lawan ketika musim persidangan lawan ketika  downlaod mega888 game on here !! perlawanan dengan Notre Dame hampir sama pentingnya dengan permainan dengan saingan persidangan. Dengan itu, perkara mungkin sedikit berbeza musim ini, kerana Fighting Irish akan ditandai sebagai lelaki kerana kesalahan mereka yang dipimpin oleh Quinn yang disebutkan di atas, dan penerima terkenal Joe Samardzija yang mengikat rekod tangkapan Notre Dame dengan 77 sambutan musim lalu dan ditetapkan markah baru di halaman penerimaan dengan 1,249 dan gol dengan 15

Pemain Ireland itu juga mengembalikan 4 pasukan serangan termasuk pusat penting John Sullivan dan pemain kiri kanan Ryan Harris. Memiliki majoriti O-line mereka lebih penting lagi untuk kejayaan yang akan dimiliki pasukan ini pada ’06 daripada nama-nama besar yang kembali. Salah seorang pemain yang telah dilupakan, tetapi dapat membuktikan aset utama untuk memikat pemain pertahanan daripada membuat liputan ganda Samardzija, adalah Rhema McKnight yang merupakan penerima utama Ireland pada ’03 dan ’04 sebelum kehilangan sebahagian besar musim lalu kerana kecederaan.

Walaupun mengembalikan 9 pemain permulaan di pertahanan, “D” mungkin merupakan bukit Achilles Notre Dame yang menjadikan mereka dari Kejuaraan Nasional. Masalah terbesar “D” musim lalu adalah kerentanan untuk melepaskan drama besar. Anda tidak perlu melihat ke belakang untuk mengingat bahawa Ohio State Buckeyes membakarnya dengan permainan 56, 68, 85, dan 60 ela di Fiesta Bowl. Weis dan pegawainya mungkin perlu mencari pengganti untuk linebackers Corey Mays dan Brandon Hoyte kerana mereka tidak dapat menyelesaikan tugas itu satu musim lalu.

Strategi bertahan akan memberi lebih banyak tekanan pada suku lawan pasukan lawan dengan Abiamiri yang menonjol musim lalu mencatat 8 karung dan 15 gol di belakang garis scrimmage. Kami akan mengetahui apa pertahanan ini sejak awal kerana mereka akan diuji oleh rumah kuasa besar 10 Penn State dan Michigan pada minggu 2 dan 3 setelah dibuka di Georgia Tech. Berita baiknya ialah Penn State dan Michigan harus datang ke South Bend. Berita buruknya adalah bahawa kedua-dua pasukan Big 10 dijangka akan melakukan serangan yang mungkin tidak disiapkan oleh pasukan Ireland pada awal musim ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *